Leke Karşıtı Güneş Kremi

Güneş Kremi
Güneşin zararlı etkilerinin arasında; güneş yanıkları, güneş lekeleri, güneş alerjileri ve yaşlılık lekeleri sık görülmektedir. Ozon tabakasının incelmesiyle birlikte güneş ışınları sadece yazın değil, kış mevsiminde bile zarar verecek düzeylerde yeryüzüne ulaşmaktadır. Güneş ışınlarının direkt ve anlık etkileri olduğu gibi dolaylı ve uzun süreli etkileri de bulunmaktadır. Bu etkiler cildin onarım kapasitesini geciktirip, alerjileri de tetikleyebilmektedir. Bu etkilere maruz kalmamak için her yaş grubunun güneşten korunması gerekmektedir.

Haem Cosmetics Leke Karşıtı Güneş Kremi Su bazlıdır. Cildi güneş ışınlarına karşı koruyan Extract, yağlar ve vitaminlerden meydana gelen muhteşem bir formüldür.

Single Image

Maca extract; Latince adı Lepidium meyenii olan maca bitkisi, hardal bitkisinin de dahil olduğu Brassica ailesine mensuptur. Birçok yerde Peru Ginsengi adıyla da anılır. Turp benzeri yapısıyla toprağın altında büyükçe bir kök geliştirir ve şifalı özellikleri için de bu büyük, sarımsı renkteki kökü kullanılır. Doğal koruyucu yeteneği ile cilt sıkılığını arttırarak tenin daha parlak görünmesini sağlar. Cildin yapısında istenmeyen ince çizgi ve kırışıklıkları daha sıkı bir hale getirerek cilt düzgün görünüm kazanır. Cilt daha nemli ve yenilenmiş görünür. Güneşten gelen ultraviyole (UV) ışınları korunmasız, açıkta kalan cilde zarar verebilir. UV radyasyonu zamanla kırışıklıklara neden olabilir, maca özütünün veya maca katkılı ürünlerin cildinize uygulanmasının onu UV radyasyonundan korumasına yardımcıdır. Maca içerisinde bulunan polifenol antioksidanlar ve glukozinolatlar koruyucu etkiyi arttırabilir. Sadece cilde uygulandığında cildi koruyabileceği unutulmamalı. Cilt sağlığını desteklemeye yardımcıdır.

Susam Yağı; Cilt ve saç sağlığında sıklıkla kullanılan bitkisel yağlardan biridir. Pedeliaceae familyasının bir mensubu olan ve daha çok Afrika’da yetiştirilen susam bitkisinin hemen üst kısmındaki kapsülden çıkarılan tohumlardan elde edilen susam yağı; genel sağlığımızın yanı sıra cilt sağlığımıza da pek çok açıdan katkıda bulunuyor. Fosfor, çinko, kalsiyum, bakır, demir, manganez, B6 açısından oldukça zengindir. Kuru cilt tipine sahip olanların ciltlerini nemlendirmek amacıyla kullanabileceği susam yağı, yağlı ciltler tarafından kullanıldığında ise cildin yağlanmasını geciktirir. Böylelikle yağlı ciltlerdeki parlama sorununu en aza indiriyor. Cildimizde kolajen üretimini teşvik eden bu bitkisel yağ; doğal bir peeling etkisi göstererek, cilt hücrelerimizin yenilenmesini sağlıyor. Yani cildimizi toksinlerden, makyaj kalıntılarından ve kirden temizleyerek, derinlemesine arındırıyor. Kuru ciltlerin en büyük problemi olan cilt pullanmalarını, dökülmelerini ve kızarıklıklarını gideren susam yağının cilde faydaları arasında cildimize yumuşaklık katması da bulunuyor. Cildimizi pürüzsüzleştiren ve cildimizin elastikiyetini maksimize eden bu yağı bebeksi ve ipeksi bir cilde sahip olmak adına düzenli olarak kullanabilirsiniz.
- E ve A vitaminleri açısından harika bir kaynak olan susam yağı; cildimizdeki yara, kesik ve yanık izlerinin üzerine sürüldüğünde bu yara ve yanıkların daha kısa bir süre içerisinde iyileşmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda cildimizdeki yara ve yanık izlerinin görünümünü hafifletiyor.
- Yağlı ciltler tarafından kullanıldığında gözenekleri temizleyen ve gözeneklerin nefes almasına aracılık eden bu yağ; ciltteki siyah noktalar, iltihaplı sivilceler ve aknelerle savaşıyor. Güçlü bir anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel olarak sivilce ve aknelerin cildimizde daha da belirginleşmesinin ve daha geniş alanlara yayılmasının önüne geçiyor.
- Sedef ve egzama semptomlarını en aza indirgeyen susam yağının cilde faydaları arasında egzamanın neden olduğu kaşıntıları gidermesi de bulunuyor. Düzenli olarak kullanıldığında sedef ve egzamayı iyileştirici bir özellik sergilemenin yanı sıra cildimizde mantar oluşumunu ciddi oranda önlüyor.
- Selülitlerin ve çatlakların üzerine sürüldüğünde ise tedavi edici bir rol üstleniyor. 1-2 aylık kullanım sonrasında bacak, basen ve kalça bölgenizdeki çatlaklar ve selülitlerde gözle görülür bir iyileşmeye tanık olmanızı sağlıyor.

Macadamia Ternifolia Seed Oil (Makadamia Yağı); Yapısının yaklaşık 17-25% oluşturan palmitoleic acid (omega-7), oleic acid (omega-9), linol asitler (omega-3 ve omega-6), squalene, vitaminler ve mineraller oluşturur. Makadamia yağı derimizce hızla emilir ve deriye mükemmel ipeksi bir his, kadifemsi yumuşaklık ve canlılık kazandırır. Makadamia yağı cildi pürüzsüzleştirir ve cilt sebum dengesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Kuru, çatlak, yıpranmış ciltleri olduğu gibi bebek ciltlerini de mükemmel besler, hücre rejenerasyonunu artırarak, hücre yenilenmesini teşvik eder. Ayrıca cildi bir film tabaka gibi kaplayarak yıpranmış ve çatlamış ciltlerle, güneş yanıklarının ve bebek pişiklerinin tedavilerinde aktif olarak kullanılır.

Simmondsia Chinensis Oil (Jojoba Yağı); Yapısını başlıca palmitolic acid, oleic acid, 11-Eicosenoic acid, Docosenoic Acid, 9-Godoelic acid oluşturur. Ciltte sebum dengesini ayarlayan bir yapıya sahiptir. Jojoba yağı, deri üstünde koruyucu bir film tabakası oluşturarak, deriyi nemlendirir ayrıca güneş ışınlarına karşı koruyucu gücü vardır. Deriyi yumuşatarak ipeksi bir his ve canlı bir görünüm kazandırır. Deriyi destekler ve anti-aging etkisi vardır. Ayrıca deriyi sıkılaştırıcı, pürüzsüzleştirici özellikleri kırışıklıkların azalmasında önemli bir rol oynar. Jojoba yağı içermiş olduğu yüksek orandaki antioksidan aktiflerden dolayı güneş ışınlarına karşı dayanıklı olup kolayca oksitlenmez ve doğal koruma sağlar.

Chamomile Recutita Flower Extract (Papatya Ekstresi); Deriyi yumuşaklık kazandırır, arındırır, cildin nemini korumasına yardımcı olur. İpeksi bir his ve kadifemsi bir yumuşaklık kazandırır.

Calendula Officinalis Flower Extract (Aynı Sefa (Kadife Çiçeği); Ekstresi Yağı) Deriye yumuşaklık kazandırır, arındırır, cildin nemini korumasına yardımcı olur. İpeksi bir his ve kadifemsi bir yumuşaklık kazandırır.

Zea mays germ oil, Triticum vulgare germ oil, Tocopherol, Retinyl palmitate; Biocorno vitamin yağı, yüksek kaliteli saf ve de-aside olmuş tahıl tohumları yağının stabil bir kombinasyonudur. Özellikle tahriş olmuş, çatlamış ve kurumuş ciltlerle, bebek pişiklerinde ve güneş yanıklarında anti-aging olarak kullanılır. Derinin pürüzsüzleşmesine ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Deri tarafından mükemmel bir emileme sahiptir, cilde yumuşaklık kazandırır, canlandırır. Deriye İpeksi bir his ve kadifemsi dokunuş kazandırır.

Panthenyl Triacetate; B vitamin kompleksi olan pantotenik asidin yağ da çözünen stabil bir türevidir. Ciltte uzun sure kalıcılığa ve emilim özelliğine sahiptir bu da onun aktivitesini çok daha fazla artırarak mükemmellik kazandırır. Panthenyl triacetate cildi nemlendirir.

Caprylic / Capric Triglyceride; Deri üzerinde mükemmel bir yayılma ve hızlı emilme özelliklerine sahip nötr bir yağdır. Ayrıca oksidasyona karşı dayanıklılık gösterir.

Shea Butter Güçlü bir antioksidan kaynağı olan shea yağı, doğal nemlendirici etkiye sahiptir. İçerisinde bulunan yağ asitleri cilt sıcaklığıyla temas ettiğinde kısa sürede eridiği için cildi hızlı ve etkili bir şekilde nemlendirebilir. Doğal bir bileşen olması nedeniyle başta kuru ve hassas ciltler olmak üzere her cilt tipi için kullanıma uygundur. İçerdiği antioksidan etki sayesinde güneşin zararlı ışınlarının ve dış etkilerin ciltte bıraktığı hasarı önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur. Shea yağı, A ve E vitaminleri açısından zengin bir bileşendir. Bu sayede erken yaşlanma belirtilerini önleme ve giderme açısından da etki sahibidir. Shea yağı içeren cilt bakım ürünleri düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında, ciltte anti-aging (yaşlanma karşıtı) etki gösterebilir. A vitamini içermesi sayesinde, ciltte sivilce ve akne oluşumunu önlemeye de yardımcı olur. Shea yağının güçlü nemlendirici etkisi; hassas, kızarıklık ve tahriş oluşumuna yatkın ciltleri besler. Ciltte kolajen üretimini artırarak lekelerin ve pürüzlerin giderilmesinde önemli bir rol oynar.

Allantoin; Cilt kuruluğu cildin su kaybetmesi ile meydana gelir. Allontoin cildin su kaybetmesini önlemeye yardımcıdır. Humectant grubuna dahil olan bu aktif, ciltte suyu tutma ve hapsetme özelliğine sahiptir. Bu nedenle, ciltte nem oranını arttırır, kuru derinin yumuşamasına yardımcı olur.

Hyaluronic Acid; Vücudumuzu örten derimizi korumak, ısı ve nem kaybetmesini önlemek için cildimizin en önemli ihtiyacı olan nem. Bu işlevlerin en iyi şekilde gerçekleşmesi, kırışıklıkların azalması, yaşlanma etkisinin geciktirilmesi ve güneşe karşı korunmada en önemli nem oluşturucu Hyaluronic Acid’dir. Cildin canlılığını arttırarak, sebum dengesini ayarlayan iyi bir nemlendiricidir. Cildi koruyan Anti-Oksidan bir yapıya sahiptir. Yüksek su tutma özelliği ile kuru ciltlerin parlak ve canlı görünmesini sağlar.

Gliserin; Gliserin yağlı ve kuru ciltler dahil tüm cilt tiplerinde kullanılması uygun bir bileşendir. Öncelikle gliserinin genel cilt faydalarına göz atalım ve ardından gliserin içeren çeşitli ürünlerin potansiyel yararlarını açıklayalım.
• Doğal bir nemlendiricidir
• Hasarlı cildi onarır, yara izlerinin geçmesine yardımcı olur
• Kırışıklıkları ve ince çizgileri giderir
• Hafif cilt enfeksiyonlarını tedavi eder
• Çatlak topuklara, dudaklara ve ellere iyi gelir
• İyi bir yüz temizleyicidir
• Sedef ve egzama semptomlarını hafifletir
• Cildi pürüzsüzleştirir, ışıltı kazandırır, ölü deriden arındırır
• Kuruma nedeniyle kepeklenen saçları canlandırır, kaşıntıyı azaltır
• Ciltteki epidermal tabakanın kalınlığını arttırır ve cildin dış etmenlerden korunmasına yardımcı olur
• Cildi yumuşatır ve elastikiyet kazandırır
• Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
Gliserin cilde nem kazandırırken bunu fazladan yağ ekleyerek yapmaz. Bu da onu sivilce ve akneye meyilli yağlı cildi olanların kullanabileceği harika bir cilt temizleyici yapar. Ek olarak kuru ve karma cildi olanlarda gliserin içeren temizleyicileri gönül rahatlığıyla kullanabilir. Gliserinin yaşlanma belirtilerini azaltıcı ve ciltteki ince çizgileri giderici özelliği vardır. Bu da onu yüz maskelerinin en etken bileşenlerinden biri yapar. Yüz maskelerinde gliserin olması, üründen maksimum fayda görmenizi sağlar.

D-Panthenol; Pantenol, pantotenik asidin alkol analoğudur ve bu nedenle B₅'nin bir provitaminidir. Organizmalarda hızla pantotenik aside oksitlenir. Oda sıcaklığında viskoz şeffaf bir sıvıdır. Panthenol, farmasötik ve kozmetik ürünlerinde nemlendirici olarak ve yara iyileşmesini iyileştirmek için kullanılır. B5 vitamini olarak da bilinen pantotenik asit, önce cildin dış bariyerinin gücünü koruyarak, sonra da cildimiz için stres kaynağı olan çevresel toksinlerle savaşır. Cilt hücrelerini besler ve cilt güzelliğini destekler. D-Panthenol, cilt bariyerini güçlendirerek nemi hapseder, aynı zamanda cilt hücrelerini gençleştirmeye ve canlandırmaya yardımcı olur. Bu sayede yaşlanma sürecine karşı koymaya yardımcı olarak cildi beslemeye ve cilde nem eklemeye yardımcıdır. D-Panthenol'ün cilt dostu bir besin maddesidir. Cildimizin bağ dokusunda en üretken hücreler olan sağlıklı fibroblast seviyelerini yönetir ve bu da kolajen ve elastini artırır. Cildin aydınlık, elastik ve eşit tonda kalmasına yardımcı olur.

Tocopheryl Acetate; Cilt bakımında E vitamini uygulamaları cilt bariyerini de desteklemektedir. Özellikle cilt bariyerinin bütünlüğünün korunmasına yardımcı olan E vitamini, cildin nemi tutmasına yardımcı olur. Tocopherol cilt bariyerine önemli bir antioksidan koruması sağlar. Ürünlerde alfa tocopherol %0.1 ve %1 arasındaki konsantrasyonlarda bulunması durumunda bu etki daha da artmaktadır. Cilt bariyerini korumasıyla birlikte E vitamini cildin nemli kalmasını da sağlar. E vitamini içeren ürünler içermeyenlere göre cildin nemini daha uzun süre korumaktadır.

5 Test uygulaması yapılmıştır.

• Tüm cilt tipleri için uygundur. / Dermatolojik olarak test edilmiştir.
• Paraben YOK
• NON-COMEDOGENIC
• Su Geçirmez
Single Image